Project Den Rozenkrans

Bij de voormalige Onze Lieve Vrouw van den Rozenkranskerk worden woningen gecreëerd onder de naam ‘Den Rozenkrans’. In dit project staan de kerk en de patiowoningen centraal bij de ontwikkeling van het gebied. De kerk is al sinds 2013 niet meer in gebruik. Daar komt met het plan Den Rozenkrans verandering in. De kerk zelf zal worden verbouwd zodat er ruimte komt voor verschillende zorgappartementen, terwijl er in de tuin acht luxe patiowoningen zullen worden gerealiseerd.

De kerk

De kerk wordt omgebouwd zonder aan karakter te verliezen. Als bewoner van de patiowoning zult u dus uitzicht hebben op dit karakteristieke gebouw. De gewelven, het glas-in-lood en de doopkapel: waar mogelijk worden alle mooie elementen van de kerk behouden. Zelfs de kerkklokken zullen blijven luiden.

De tuin

In de pastorietuin achter de kerk worden acht patiowoningen gebouwd. Twee van de acht patiowoningen krijgen een extra verdieping, en voor vijf woningen is er de mogelijkheid om er een extra etage op te zetten. Als bewoner van een patiowoning in Den Rozenkrans heeft u dus ontzettend veel vrijheid.

Parkeergarage

In Den Rozenkrans wordt een half verdiepte stallinggarage gebouwd waar ruimte is voor veel auto’s. Deze garage biedt parkeergelegenheid aan alle bewoners van Den Rozenkrans.

Aandacht voor de natuur

Waar ooit de pastorietuin was, worden nu patiowoningen gerealiseerd. De natuur blijft -weliswaar op een andere manier- een belangrijke rol spelen in dit plan. Op het dak van de kerk en de patiowoningen komen zonnepanelen.

Duurzame energie

De energie die deze zonnepanelen opleveren kunnen niet alleen de appartementen in de kerk, maar ook de patiowoningen naast de kerk grotendeels van energie voorzien. Op deze manier levert Den Rozenkrans een bijdrage aan de duurzaamheidsambities van de gemeente en ontwikkelaar. Ook komt er een collectieve warmtepompinstallatie in het plan.