25-09-2020

Den Rozenkrans in vogelvlucht

Abeco is een paar maanden geleden begonnen met de transformatie van de voormalige Boschwegse kerk en het omliggende terrein. Wanneer je langs de kerk rijdt, zie je de ontwikkelingen gestaag vorderen.

Philadelphia, de zorgorganisatie die met 33 appartementen haar intrek neemt in de voormalige kerk, vond het daarom hoog tijd om alle nieuwsgierigen een kijkje te laten nemen in de kerk. Tijdens burendag kunnen de toekomstige bewoners én omwonenden langskomen om  Den Rozenkrans van dichtbij te bekijken.

Appartementen Philadelphia

In de kerk worden 33 appartementen en drie gezamenlijke woonkamers gerealiseerd. In de kerk komen twee etages: op de begane grond zullen negen oudere bewoners gaan wonen. Op de andere etages zullen jongere bewoners een appartement betrekken. 

Burendag

De toekomstige bewoners van de kerk gaan regelmatig een kijkje nemen bij hun nieuwe woonplek. Tijdens de open dag krijgen ze de gelegenheid om (in tijdsblokken van een half uur) de vorderingen te bekijken. De bouw van de patiowoningen moet nog starten, maar ook daar zijn al veel toekomstige bewoners gevonden. Er is immers nog maar één patiowoning beschikbaar.

Omdat de start van de patiowoningen nog moet beginnen, is het voor deze bewoners nog niet mogelijk om hun toekomstige huis te bekijken. Wel is er een virtuele tour beschikbaar. Het gehele plan in vogelvlucht bekijken? Dat kan nu ook.

Bekijk Den Rozenkrans in vogelvlucht