Den Rozenkrans

In 1928 werd de parochie aan de Boschweg opgericht. Deze parochie werd toegewijd aan Onze Lieve Vrouw van den Heilige Rozenkrans. Philip Donders uit Tilburg en Christ van Liempd uit Schijndel waren de architecten die deze kerk vorm gaven. De eerste steen werd al in 1928 gelegd en een jaar later werd de kerk in gebruik genomen. 84 jaar later werd de kerk aan de eredienst onttrokken. Sindsdien wacht de kerk op een nieuwe bestemming, die nu eindelijk gevonden is. 

In het plan Den Rozenkrans is rekening gehouden met wat er al was, maar er is ook volop aandacht besteed aan wat er nog ontbrak. De acht nieuwe patiowoningen zijn van alle gemakken voorzien. Ook de buurtbewoners zijn blij met de nieuwe bestemming van de kerk en pastorietuin.

Geniet van Brabantse gezelligheid

In het hart van de Brabantse Meierij ligt Schijndel. Als onderdeel van de nieuwe gemeente Meierijstad heeft Schijndel alles wat u zoekt in een dorp. Schijndel kent een rijke historie waar de zogenaamde 'drie K-s' een belangrijke rol speelden. Vandaag de dag staan klompen, kaarsen en kousen al lang niet meer centraal. Er is veel meer te ontdekken in dit bruisende dorp!

Met vernieuwende architectuur, mooie natuurgebieden en een gezellig centrum hoeft u Schijndel eigenlijk nooit te verlaten. Wilt u toch de stad opzoeken, dan bent u vanuit uw woning zo in ’s-Hertogenbosch of Eindhoven. Den Rozenkrans is de perfecte uitvalsbasis voor mooie fiets- en wandeltochten, gezellige winkelcentra en culturele ontdekkingen. Bekijk de Glazen Boerderij eens van dichtbij, breng een bezoek aan het Jan Heestershuis, maak een wandeling door Heempark de Blekert of ga uitgebreid dineren in het centrum.

Schijndel: waar ’s-Hertogenbosch en Eindhoven elkaar ontmoeten

Vanaf 2017 hoort Schijndel bij de fusiegemeente Meierijstad. Samen met Sint-Oedenrode en Veghel is er voldoende werkgelegenheid dichtbij huis. Is je werk wat verder weg? Geen enkel probleem. Schijndel is met de auto via meerdere wegen te bereiken. Het dorp ligt aan de provinciale wegen N617, N618, N622 en N279. De A50 ligt op slechts tien minuten afstand en binnen vijftien minuten rijdt u ook op de A2.

Schijndel ligt tussen 's-Hertogenbosch en Eindhoven. Zo bent u vanuit Schijndel snel midden in de stad, maar kunt u ook genieten van de rust wanneer u geen zin hebt in de drukte. Het historische 's-Hertogenbosch en moderne Eindhoven hebben een hele andere sfeer. Gelukkig hoeft u niet te kiezen als u in Schijndel bent. Beide steden liggen namelijk binnen handbereik.

Wonen in een groene omgeving

In Den Rozenkrans is het geweldig wonen. Hier komen het verleden, heden en de toekomst samen. De bestaande kerk, authentieke pastoriewoning en de pastorietuin geven het plan volop karakter. Bent u op zoek naar een eigentijdse woning waar u zich snel thuis zult voelen? Dan zult u ongetwijfeld in een oogopslag verliefd worden op de patiowoningen van Den Rozenkrans.

Rondom de patiowoning is genoeg groen te vinden, maar als u er écht op uit wilt gaat is Schijndel een perfecte plek. Natuurliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Schijndel ligt aan de rand van het Groene Woud. Met een paar stevige wandelschoenen of een (elektrische) fiets ontdekt u al het moois dat Schijndel te bieden heeft. Van Smaldonk tot het Wijboschbroek en van de Geelders tot de Blekert: voldoende hectaren om ieder jaargetijde van te genieten. Daarna is het natuurlijk tijd om bij te komen. Dat kan thuis, maar ook in één van de talloze horecagelegenheden waar u de Brabantse gastvrijheid kunt ervaren.

Groots genieten

In Schijndel hoeft u zich geen moment te vervelen. Veel mensen denken wellicht dat dit te maken heeft met het feit dat ’s-Hertogenbosch en Eindhoven om de hoek liggen, maar niets in minder waar. Schijndel heeft alles wat u nodig hebt. Veel sportmogelijkheden en verenigingen, jaarlijks terugkerende evenementen en een bruisend centrum.

Voor uw dagelijkse boodschappen hoeft u vanuit Den Rozenkrans eigenlijk niet eens naar het centrum. De wijk Boschweg heeft voldoende winkels en cafés: van een supermarkt tot een cafetaria. Met Café De Heerenmeester als ‘buurman’ en het Lidwina Gasthuis op loopafstand hoeft u zich geen moment te vervelen.