Heden en verleden komen samen in Den Rozenkrans
De acht patiowoningen in de voormalige pastorietuin zijn onderdeel van plan 'Den Rozenkrans'. Naast de nieuwbouwwoningen zullen hier verschillende appartementen worden gerealiseerd.
De voormalige kerk wordt verbouwd zodat er ruimte komt voor 33 zorgappartementen en ook de pastoriewoning wordt verbouwd. Hier zullen zeven appartementen van worden gemaakt. De doopkapel zal worden omgebouwd tot een tiny house. "Dit wordt een kleine woning van zo'n 70 vierkanten meter. Hier kunnen twee mensen prima in wonen", aldus Jeroen Bestebreurtje. Hoewel er nieuwe woningen komen, zullen de mooie kerk en bijbehorende kapel dus niet verloren gaan.
Ook zal er in Den Rozenkrans volop aandacht zijn voor duurzame energie. De zonnepanelen leveren energie voor de woningen in en naast de kerk. Door een dak-in-dak-constructie krijgt het geheel een strakke afwerking. Daarnaast komt er een collectieve warmtepompinstallatie.

}

Bouwen op de toekomst, wonen op historische grond
Wie weet wordt u straks een van de bewoners van Den Rozenkrans en woont u met veel plezier bij de voormalige Boschwegse kerk. Maar hoe zag deze plek er eigenlijk uit voordat Den Rozenkrans er werd gebouwd?
De bouw van de Boschwegse Kerk (De Onze-Lieve-Vrouwe van den Rozenkranskerk) ging niet van een leien dak. De grond waarop de kerk werd gebouwd was te zacht, waardoor er eerst geheid moest worden. De kerk werd in 1929 ingewijd, maar de kerk kreeg pas in 1955 de huidige vorm.
Omdat de grond zacht is, staat de kerk op betonnen palen. Iedere paal is zo'n negen meter lang. De eerste steen werd gelegd op 28 augustus 1928. Op de oorkonde staat: "In het jaar 1928 van het Herstelde Heil, toen paus Pius XI de Kerk Gods gelukkig bestuurde, toen Arnold Diepen Bisschop was van ’s-Hertogenbosch en Wilhelmina Koningin van Nederland, heeft de eerste pastoor, Adr. Jos. Pessers, deze eerste steen geplaatst in de nieuw te bouwen kerk, toegewijd aan Onze Lieve Vrouw van den Rozenkrans, terwijl aanwezig was een grote kring van juichende gelovigen op de feestdag van de H. Bartholomeus”.
Jaren later werd de kerk, ter ere van het 25-jarig bestaan van de parochie, uitgebreid met een toren, doopkapel en voorgevel. In 2013 werd de kerk aan de eredienst onttrokken. Na jaren van zorgvuldig plannen maken, werd er in 2019 gestart met de realisatie van Den Rozenkrans.